Зараз Антоненко знаходиться в СІЗО / фото УНІАН

Підозрюваний в організації вбивства журналіста Павла Шеремета музикант і ветеран Андрій Антоненко не обіймав посад, які передбачали виконання бойових завдань у зоні проведення АТО/ООС.

Про це повідомив прес-секретар Сил спеціальних операцій Олексій Никифоров, передає "Радіо Свобода".

"Перебування Антоненка в зоні проведення АТО/ООС було пов’язано з його діяльністю музиканта, внутрішніми комунікаціями – у тому числі із підрозділами, які перебувають "на нулі". Головна його функція – іміджево-рекрутингова", - розповів він.

Відео дня

За словами спікера, Антоненко наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Командування ССО клопотало перед судом про пом’якшення запобіжного заходу для фігуранта та переведення чоловіка під домашній арешт. Скерований до суду відповідний документ було ухвалено на загальних зборах керівного складу ССО, які відбулися за участю командирів усіх військових частин в структурі Сил.

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат Кузьменко оприлюднив її листування напередодні вибуху

"Командування готове усіляко сприяти розслідуванню. Розраховуємо на неупереджене об’єктивне слідство", - сказав Никифоров.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня у Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім ”Лиса”), Яну Дугарь та подружжя Інни (”Пума”) і Владислава (”Буча”) Грищенків.

За версією слідства саме Антоненко разом з Кузьменко нібито заклали вибухівку під автомобіль Шеремета. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства журналіста була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.