Горковенко не може повернутися до Нацради \ фото УНІАН

Член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Зіневич заявляє, що Володимир Горковенко не може повернутися до Нацради.

Читайте такожПовне вимкнення аналогового ТБ в Україні перенесли на червень 2020 року

Про це він сказав у коментарі УНІАН. За словами Зіневича, у Горковенка було три позовні вимоги до суду. "Перша - поновити його на посаді. Суд відмовив. Звільнити мене (Зіневича - УНІАН) з посади - суд відмовив. І задовольнив єдину позовну вимогу - про скасування указу президента про звільнення пана Горковенка. Ретельно це все буде, вочевидь, виписано вже у рішенні суду у повному обсязі, коли ми його всі отримаємо наступного тижня", - сказав він.

Відео дня

Зіневич уточнив, що, таким чином, Горковенко не може повернутися до Нацради.

"Рішенням суду його ніхто не може поновити на посаді, тому що суд прямо відмовив йому в задоволенні таких вимог", - сказав він.

При цьому, як додав Зіневич, Горковенко теоретично має місяць на оскарження до Великої палати Верховного суду України.

У повідомленні на сайті Нацради йдеться, що Верховний суд частково задовольнив позовні вимоги Горковенка щодо поновлення його на посаді члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

"19 грудня Верховний суд України ухвалив рішення у справі за позовом Володимира Горковенка щодо поновлення його на посаді члена Національної ради. Позовні вимоги були задоволені частково. Своїм рішенням у справі № 9901/286/19 Верховний суд України відмовив Горковенку В. В. у задоволенні позовних вимог про звільнення члена Національної ради Зіневича Ю. М. і поновлення Горковенка В. В. на посаді члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Водночас суд частково задовольнив позовні вимоги Горковенка В. В. і скасував указ президента № 323 про звільнення Горковенка В. В. з посади члена Національної ради", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня тодішній президент України Петро Порошенко призначив Горковенка членом Нацради з телерадіомовлення. Рішення було прийнято відповідно до пункту 13 частини 1 статті 106 Конституції, статей 4, 6 закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення".

Того ж дня Юрій Артеменко, який був головою Нацради з 2014 року, заявив про рішення піти у відставку до офіційного терміну завершення дії повноважень, які мали закінчитися в липні.

4 травня Порошенко звільнив Артеменка з посади члена Нацради, а 7 травня призначив його на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

24 травня президент Володимир Зеленський звільнив Артеменка з посади члена цієї комісії і того ж дня скасував указ Порошенка про призначення Горковенка членом Нацради з телерадіомовлення.