REUTERS

Донецький міський суд Ростовської області відмовив державним обвинувачам у відводі захисту української льотчиці, народного депутата Надії Савченко.

Про це повідомив один з її адвокатів Микола Полозов у Twitter.

«Трійка донецького міськсуду не наважилася задовольнити клопотання обвинувачення про відвід захисту Савченко», - написав Полозов.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Донецький міський суд Ростовської області розпочав слухання по суті кримінальної справи проти Савченко. На засідання суду не допустили журналістів, але допустили консула України і сестру льотчиці.

Читайте також"Все написане - брехня": Савченко не визнала свою провину у російському суді

Державне обвинувачення у справі Савченко в ході засідання заявило відвід її адвокатам.

Довідка УНІАН. Савченко влітку 2014 року викрали терористи на Донбасі і перевезли до Росії. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Однак, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їх смерті.

26 жовтня 2014 року на позачергових виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщина». Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

В обвинувальному висновку у кримінальній справі проти Савченко йдеться про звинувачення у замаху на вбивство і вбивство, а також у незаконному перетині кордону.

За даними адвоката льотчиці, їй загрожує максимальний строк ув'язнення - 25 років.