УНИАН

Про це йдеться у звіті місії про роботу СММ ОБСЄ станом на сьогодні, фотокопія якого розміщена у Facebook.

Зазначається, що на даний час у складі місії працюють 1009 осіб, з яких 651 - це міжнародні спостерігачі. Також до складу місії входять громадяни України, чисельність яких складає 281 особу, та ще додатково 77 закордонних співробітників.

Серед іноземців у місії працюють представники понад 40 країн. Серед міжнародних спостерігачів кількість чоловіків складає 542 особи, жінок - 109 осіб.

Відео дня

Найбільше спостерігачів зі Сполучених Штатів - 57 представників. На другому місці представники з РФ - 36 осіб, а на третьому представники з Польщі - 30 осіб.

Читайте такожЧас очікування в черзі на пункті пропуску в Станиці Луганській складає всього п'ять хвилин - ОБСЄ

Місія зазначає, що вона не проводить розслідування, а звітує про факти; що вона не доставляє гуманітарну допомогу, а сприяє її доставці. У місії наголошують, що зупинити обстріли на Донбасі повинні сторони військового конфлікту, а не спостерігачі ОБСЄ.

Довідка УНІАН. СММ ОБСЄ складається з неозброєних цивільних спостерігачів, а також міжнародних працівників з держав-учасниць ОБСЄ, їм допомагають співробітники з України.

Читайте такожОБСЄ: Три нові патрульні бази місії покращать діяльність спостерігачів на Донбасі

Команди спостерігачів працюють позмінно, щоб забезпечити присутність на місцях 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Головний офіс Місії розташований у Києві; спостерігачі працюють у Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Києві, Луганську, Львові, Одесі, Харкові, Херсоні та Чернівцях.