Фото УНИАН

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю одному із українських телеканалів.

«Виїзд за кордон в режимі безвізового режиму можливий лише за біометричними паспортами. Можу наголосити на тому, що я не виключаю, що дехто з мешканців (тимчасово окупованих територій - УНІАН) Донбасу та Криму зможе отримати біометричні паспорти, але ці випадки будуть розглядатися окремо», - зазначив він.

Читайте такожУ Європарламенті запевнили, що підтримають під час голосування скасування віз для українців

Відео дня

«В загальному, ми зможемо гарантувати те, що всі українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території, гарантовано зможуть отримати біометричні паспорти і право безвізового подорожування після повернення українського суверенітету, української влади, Державної міграційної служби, українських реєстрів, які дозволять сьогодні гарантовано видати українським громадянам ці паспорти», - додав президент.

За його словами, це є додатковим стимулом для повернення влади на Донбас і одним із перших елементів стратегії повернення Криму.

Читайте такожБезвізовий режим з ЄС дасть українцям можливість подорожувати без віз ще в 57 країн – Порошенко

Зокрема, президент України Петро Порошенко вважає, що кримчан треба мотивувати повернутись в Україну.

«Або ви маєте свободу пересування, свободу і демократичні правила життя всередині України, свободу інвестицій, можете спокійно займатись бізнесом і низку інших переваг, або ви сидите в окупованому Криму без права отримання міжнародних подорожей, з обмеженими можливостями роботи, з величезною кількістю обмежень щодо переїзду, інвестицій, сільського господарства та іншого», - зазначив Порошенко.

«Ми маємо перемогти в боротьбі за думки кримчан, бо на Донбасі, я впевнений, буде легше», - додав президент.

Читайте такожПрезидент: Звіт Єврокомісії щодо безвізового режиму для України безумовний, повернення назад не буде

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня Єврокомісія оприлюднила фінальний звіт про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

У звіті ЄК констатує, що Україна виконала всі умови для того, щоб рекомендувати включити її в список країн, з якими у ЄС діє безвізовий режим.

Звіт буде направлений до Ради ЄС та Європейського парламенту, і на основі цього документа вони повинні ухвалити рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Діалог між Євросоюзом та Україною про лібералізацію візового режиму почалася в 2008 році, а в 2010 році ЄС запропонував Україні План дій щодо візової лібералізації.