малиновский райсуд одесса / timer-odessa.net

Як повідомляє прес-служба суду, згідно з постановою суду, на обвинувачуваного, який не з'явився на судове засідання без поважних причин, накладено грошове стягнення в розмірі мінімальної заробітної плати (1378 гривень).

Як стало відомо УНІАН, на засідання вчергове не з'явився обвинувачуваний Сергій Рудик, запобіжний захід якого не пов'язаний з триманням під вартою.

Як уточнили в прес-службі, це засідання було розпочато 17 березня і даний фігурант провадження того дня на засіданні був присутній.

Відео дня

У четвер суд продовжив досліджувати докази, представлені захисником росіянина Євгена Мефьодова, який є одним з обвинувачуваних.

Однак представник держобвинувачення вчергове не надав оригіналів речових доказів, що стосуються цього обвинувачуваного.

Після цього суд почав досліджувати докази стосовно основного обвинувачуваного Сергія Долженкова ("капітан Какао").

Читайте такожСуддя зламав носа одеському активісту зовсім не через "справу 2 травня" і у іншому суді - поліція

У засіданні представником держобвинувачення було представлено, зокрема, відеозапис від 2 травня 2014 року, на якому зображений схожий на Долженкова чоловік з важким предметом у руці, одягнений у сірий спортивний костюм.

Після дослідження доказів, наданих стороною захисту і стороною обвинувачення, суд оголосив перерву в засіданні до 18 березня.

Однак сьогодні розгляд не змогли продовжити, оскільки до суду не з'явився Рудик.

Крім того, на сьогоднішнє судове засідання сторона обвинувачення не забезпечила явку свідків.

«У зв'язку з цим суд вирішив звернутися з листом до Генеральної прокуратури України щодо пасивності прокурорів у підтриманні державного обвинувачення в судовому процесі і вжиття відповідних заходів», - зазначили в прес-службі.

Наступне судове засідання призначено на 24 березня.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Малиновський райсуд Одеси заявив про «неналежне виконання обов'язків» прокурора, відповідального за організацію держобвинувачення у провадженні про масові заворушення 2 травня 2014 року. Відповідну постанову колегія суддів ухвалила через те, що представник держобвинувачення вчергове надав суду копії, а не оригінали письмових і речових доказів, висновків експертів щодо громадянина РФ Євгена Мефьодова.

2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко проросійських активістів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, під час якої і загинула більшість людей.

У даний час в Малиновському райсуді розглядаються епізоди провадження про масові заворушення, які мали місце в центрі міста.

На лаві підсудних – 20 обвинувачуваних, з яких п'ятеро перебувають під вартою (зокрема й двоє росіян), у решти – інші запобіжні заходи.