Агеєва заявляє про бездіяльність адвоката / фото novayagazeta.ru

Мати взятого у полон на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва поскаржилася російському омбудсмену на бездіяльність консулів і адвоката.

Як повідомляє російська «Новая газета», 31 серпня Світлана Агєєва звернулася з листом до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової (копія листа є в редакції).

Читайте такожГеращенко відповіла матері Агєєва: апелюйте до Путіна, який відправив вашого сина вбивати українців

Відео дня

Мати полоненого єфрейтора повідомляє, що через два місяці після затримання Агєєв не отримує ні повноцінної адвокатської, ні консульської підтримки.

Агєєва просить Москалькову «посприяти в отриманні інформації про сина» через українського омбудсмена, а також пропонує їй відвідати Агєєва в СІЗО в м. Старобільськ Луганської області.

Крім цього, Агєєва скаржиться на те, що не отримує ніяких відомостей про сина, не дивлячись на її постійні контакти з російськими консулами на території України.

«Досі з моїм сином не зустрівся представник консульської служби (Росії). Мною було надіслано повідомлення електронною поштою до консульської служби в м. Харкові (по телефону мене не з'єднали з консулом), але досі немає відповіді. Також не ясний результат мого прохання про надання матеріальної допомоги з оплати праці адвоката», - написала Агєєва.

У телефонній розмові з «Новой газетой» Агєєва повідомила, що київський адвокат Віктор Чевгуз, з яким вона раніше підписала договір, «не працює з невідомих причин, на зв'язок не виходить».

«Коли ми домовлялися з ним, я сказала, що не зможу платити за його послуги 2 тисячі євро (на місяць), сама не потягну. Вирішили, що попросимо консулів надати матеріальну допомогу, і ті сказали, що будуть вирішувати питання зі своїм начальством», - зазначила Агєєва.

«Віктор Чевгуз на запитання «Новой» не відповів; за номерами телефонів Генконсульства Росії в Харкові протягом кількох годин не знімали трубки», - повідомляється в публікації видання.

Як повідомляв УНІАН, російського контрактника Агєєва, 1995 року народження, українські військові затримали у складі ДРГ бойовиків, знешкодженій 24 червня біля н.п. Жолобок в Луганській області.

28 червня в Міноборони РФ заявили, що захоплений в полон в Луганській області росіянин Агєєв в минулому році «звільнився в запас».

Читайте такожМатері Клиха і Агєєва попросили Путіна і Порошенка помилувати синів і припинити війну

Мати Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили журналістам, що після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

Читайте такожвключили у свої вимоги

2 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що Агєєва можна обміняти на громадян України, яких незаконно утримує Росія, але тільки після вироку суду щодо нього.