Міністр транспорту і зв`язку України Йосип ВІНСЬКИЙ порекомендував владі Дніпропетровської області шукати «внутрішні ресурси» для продовження будівництва метро в Дніпропетровську.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації, такі рекомендації містить офіційна відповідь міністра на запит голови Дніпропетровської ОДА Віктора БОНДАРЯ.

«Закон України «Про державний бюджет на 2009 рік» не передбачає фінансування будівництва і розвитку Дніпропетровського метрополітену», – говориться в листі Й.ВІНСЬКОГО.

Відео дня

При цьому міністр зазначає, що питання виділення бюджетних коштів на ці цілі може бути розглянуте під час підготовки змін до держбюджету на 2009 рік шляхом перерозподілу витрат в розмірі 500 млн. грн., передбачених на будівництво Донецького метрополітену.

Довідка УНІАН. Дніпропетровський метрополітен було здано в експлуатацію 29 грудня 1995 року. Протяжність першої лінії метро 7,1 км. Планом розвитку метро передбачено будівництво ще трьох станцій в центрі Дніпропетровська.

З початку 2009 року на підтримку Дніпропетровського метрополітену перераховано 6,314 млн. грн., з яких кошти держбюджету становили 1%, або 67,6 тис. грн.