В Службі безпеки України триває атестація особового складу.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, мета атестації - належним чином оцінити роботу співробітників та визначити кадровий потенціал.

За даними прес-центру, до обласних управлінь СБУ виїхали заступники голови Служби безпеки, які візьмуть участь у підбитті підсумків діяльності регіональних підрозділів за 2006 рік.

Відео дня

“Там, де атестаційна комісія СБУ вбачає необхідність посилення захисту суверенітету та інтересів національної безпеки, вноситимуться відповідні кадрові пропозиції Президенту України”, йдеться у повідомленні. Саме цим обумовлені останні укази Віктора ЮЩЕНКА щодо ротації керівного складу деяких регіональних управлінь СБУ, підкреслили в прес-центрі.

Як повідомляв УНІАН, про плани реформування та скорочення СБУ в інтерв`ю видaнню "Кореспондент" заявив 9 грудня перший заступник глави Секретаріату Президента Арсеній ЯЦЕНЮК, який курує Службу безпеки .

За його словами, нині Служба перебуває "у стані напіввагітності", вона вимагає істотного реформування, і там відбудуться серйозні зміни. У Службі безпеки відчутний вплив різних політичних сил, зазначив він.

Заступник глави Секретаріату повідомив, що зараз “малює” карту – хто і на кого в СБУ працює, і “як тільки її закінчу, кадрові чищення там завершимо”.

За словами А.ЯЦЕНЮКА. в СБУ потрібно призначати «людей з боку, які нікому нічого не винні».

Наприкінці листопада Президент вніс до Верховної Ради подання на звільнення голови СБУ Ігоря ДРІЖЧАНОГО з цієї посади і призначив його заступником секретаря РНБО. Парламент поки що не розглядав питання про звільнення І.ДРІЖЧАНОГО.