Незабаром у Харкові розпочнеться суд над групою осіб, яка грабувала на автотрасах водіїв.

Як повідомив кореспонденту УНІАН старший прокурор відділу прокуратури Харківської області Анатолій ЛАВРИКОВ, затверджено і передано до суду обвинувальний висновок у кримінальній справі.

Обвинувачення пред’явлено двом харків’янам віком 35 і 25 років, які працювали провідниками на Південній залізниці, та двом жителям Нововодолазького району віком 36 і 24 роки, один з яких - охоронець товариства з обмеженою відповідальністю.

Відео дня

Встановлено, що ці обвинувачені у складі організованої групи вчиняли спільні розбійні напади на водіїв, які вночі відпочивали в салонах своїх автомобілів на узбіччі трас Харків-Київ та Харків-Сімферополь. Нападники погрожували пістолетом-запальничкою, ножем, монтировкою, застосовували насильство. Вони пробивали колеса автомобіля, стукали у вікно кабіни і тільки-но водій відчиняв дверцята, приставляли пістолет, вимагаючи гроші. Хто чинив опір, били.

Як зазначив старший прокурор, у такий спосіб у 2006 році було вчинено кілька розбійних нападів на водіїв. У потерпілих нападники забирали гроші, мобільні телефони, шкіряні куртки, портфелі, вироби із золота, автомагнітоли, паспорти, ключі від машини, посвідчення водія, документи на перевезення вантажу. Після кожного такого нападу члени організованої групи швидко зникали з місця події.

За такі дії закон передбачає відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна, зазначив старший прокурор.