World Duty FreeБританський підрозділ BAA іспанською Ferrovial, зокрема, що управляє міжнародною франчайзинговою мережею магазинів безмитної торгівлі World Duty Free, шукає банк для її продажу.

Як передає Reuters з посиланням на британські ЗМІ, вартість операції з продажу магазинів, які традиційно будуються на кордонах або в міжнародних аеропортах, може скласти близько 500 млн. фунтів стерлінгів (744 млн. євро).

Повідомляється, що BAA намагається сконцентрувати увагу на поліпшенні якості сервісу і адміністрування в аеропортах, зокрема лондонського Heathrow, де останнім часом претензії від пасажирів, авіакомпаній і профспілок набули масового характеру. BAA не справляється з пасажиропотоком, не забезпечує своєчасний прийом і видачу багажу, її співробітники незадоволені умовами праці. Кошти від продажу мережі World Duty Free, середньорічний об`єм продажів якої складає близько 300 млн. фунтів стерлінгів (446 млн. євро), могли б піти на вирішення цих проблем.

Відео дня

Як потенційний посередник з продажу франчайзингової мережі, куди входять 65 магазинів в найбільших аеропортах різних країн світу, називаються NM Rothschild, Citigroup, Dresdner Kleinwort і Credit Suisse. Представники BAA поки не прокоментували це повідомлення.

РБК