Підземні укриття у Києві - карта / фото УНІАН, Олександр Синиця

У Києві оновлено мапу підземних укриттів, що можуть бути використані у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Для чого призначені захисні споруди

Захисні споруди цивільного захисту (цивільної оборони) – інженерні споруди, призначені для укриття і тимчасового захисту людей, техніки та майна від небезпеки, що може виникнути або виникла внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Читайте такожСоціологи назвали основні проблеми, які турбують українцівЙдеться, зокрема, про укриття громадян на випадок війни, а також будь-яких інших надзвичайних ситуацій, у тому числі техногенного і природного характеру.

Відео дня

Для захисту людей від деяких факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час, та дії засобів ураження в особливий період також використовуються споруди подвійного призначення та найпростіші укриття.

Споруда подвійного призначення – це наземна або підземна споруда, що може бути використана за основним функціональним призначенням і для захисту населення.

Найпростіше укриття – це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Які є укриття у Києві

Для укриття мешканців столиці від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільної оборони.

Він включає сховища цивільного захисту, підземний простір метрополітену, підвальні приміщення житлових будинків, підземні паркінги та інші споруди підземного простору, які можуть бути тимчасово використані для укриття населення.

Керівники організацій та власники вищезгаданих споруд, своєю чергою, за потреби повинні забезпечити вільний доступ до укриття.

Як знайти підземне укриття

Всі столичні укриття розділені за категоріями. Наприклад, будинки комунальної власності, заклади освіти, підземні переходи, станції метрополітену та інші. У кожному районі користувач має можливість вибрати цікаві йому категорії.

Обравши конкретний об'єкт на карті, в бічному меню відкриється коротка інформація про нього, зокрема, точна адреса та тип укриття.

Як знайти підземне сховище у Києві / скріншот

Вас також можуть зацікавити інші новини: