ФСБ збирає інформацію про начальника ГУР Кирила Буданова / фото Gur mil gov ua

 У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони перехопили чергову розмову екс-співробітників Служби безпеки, які зрадили військовій присязі і обговорювали чергову диверсію проти України в інформаційному просторі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки МОУ.

Згідно з повідомленням, в грудні одним із підрозділів ГУР було перехоплено розмову між двома представниками російської Федеральної служби безпеки, які перебували у Сімферополі та Донецьку відповідно і обговорювали пошук інформації щодо начальника розвідувального органу Міноборони України та передачу її до управління ФСБ РФ, що спеціалізується на проведенні спеціальних та диверсійних операцій.

Відео дня

Записи свідчать про те, що ФСБ збирає інформацію про начальника ГУР Кирила Буданова.

Зазначається, що співрозмовниками є колишні співробітники кримського главку СБУ, які зрадили присязі та перейшли на службу до ФСБ РФ. Один із них - Склянко Олександр Миколайович, 1973 року народження, колишній начальник відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки ГУ СБУ в АР Крим. Другий - Черних Микола Сергійович, 1978 року народження, екс-заступник начальника відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки ГУ СБУ в АР Крим. Останній, за даними відомства, свого часу зробив «особливий вклад» в документування та припинення «комп’ютерних злочинів».

«На жаль, Україна має чимало прикладів зрадництва з боку колишніх офіцерів українських спецслужб. Воєнна розвідка вкотре нагадує їм, а також усім російським військовим злочинцям про неминучість покарання за свої злочини», - наголошують в ГУР.

З повним записом можна ознайомитися за посиланням.

Читайте такожПолітв'язень Кремля Шумков повернувся до України

Хто такий Кирило Буданов

5 серпня Зеленський призначив Буданова начальником ГУР МОУ замість Василя Бурби.

В офісі президента зазначили, що зміна начальника Головного управління розвідки пов'язана з необхідністю переформатування та інтенсифікації роботи, пошуку та впровадження сучасних підходів і поглядів на вирішення питань у сфері безпеки.