фото УНІАН, Дмитро ХилюкБіля столичного ЦУМу запрацював підземний перехід / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

У Києві відкрили підземний перехід біля Центрального універмагу.

Читайте такожУ Києві відсьогодні на два тижні обмежать рух проспектом Бандери: схема об'їзду

Як передає кореспондент УНІАН, під час ремонту був встановлений наземний регульований перехід через вулиці Хрещатик та Богдана Хмельницького, який наразі ще працює.

Відео дня

Крім того, інвестори неплатоспроможного банку «Аркада» продовжують блокувати рух Хрещатиком. Вони перекрили рух від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Прорізної. Поліція спрямовує в об’їзд автомобілі. Через це на вул. Володимирській, Михайлівській, Великій Житомирській та інших прилеглих вулицях утворилися величезні затори.

Підземний перехід було закрито з 2017 року / фото УНІАН, Дмитро Хилюк
У Києві відкрили підземний перехід біля Центрального універмагу / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

Чому закривали підземний перехід біля ЦУМу:

У квітні 2017 року у Києві на примиканні вулиці Богдана Хмельницького до Хрещатика запрацював тимчасовий наземний пішохідний перехід зі світлофором.

«Двоє наземних пішохідних переходів, облаштованих на час реконструкції підземного, є частиною інвестиційних обов’язків, які взяли на себе власники торгового центру ЦУМ при його реконструкції. На цей час ми проведемо експеримент – чи вплинуть наземні переходи на рух автотранспорту, які будуть відгуки громадськості. Якщо вони будуть позитивними, буде розглянуто питання, аби залишити ці наземні переходи й надалі», – заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

31 жовтня 2019 року Поворозник заявив, що підземний перехід у Києві на перетині вулиць Хрещатик та Богдана Хмельницького буде введений в експлуатацію на початку лютого 2020 року.