Президент із дружиною позували у красивих вишиванках / фото Facebook Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська привітали українців з Днем вишиванки, одягнувши рукотвори з неповторними візерунками. Відповідне фото глава держави оприлюднив у соціальній мережі Facebook.

"Видимо чи невидимо, вона завжди під пікселем захисника й під формою рятувальника, під халатом медика, курткою енергетика, вона на волонтері, на вчителеві, на всіх, хто тримає оборону", - відзначив Зеленський.

Президент зазначив, що українські діти знають про вишиванку з малечку. "Вона – символ єднання всіх поколінь українців крізь століття", - наголосив президент.

Відео дня

Також глава держави зосередив увагу на красі вишиванки.

"Її візерунок такий неповторний, бо вишивається нашими власними справами на полотні, витканому нашими цінностями", - додав глава держави.

Зеленський нагадав, що значення вишиванки зросло після початку російської агресії проти України.

"За роки спротиву агресії вона стала неформальним одностроєм усіх, хто відстоює людяність, свободу та право на ідентичність", - підкреслив президент.

Всесвітній День вишиванки

Як відомо, сьогодні, 16 травня, в Україні та світі відзначається Всесвітній День вишиванки. З кожним роком це свято набуває дедалі більшої популярності. Українці одягають вишиті сорочки та сукні та популяризують український традиційний одяг.

Вас також можуть зацікавити новини: