У Міносвіти заявили, що стипендії не повинні платити тим студентам, які за кордоном / фото ua.depositphotos.com

Українським студентам, які наразі перебувають за кордоном, можуть скасувати виплати стипендії, щоб збільшити фінансування стипендій в Україні. Про це повідомив заступник міністра освіти Михайло Винницький в ефірі інформаційного телемарафону.

"Стипендії не повинні платити тим студентам, які є за кордоном. Вони можуть і далі вчитися, але питання стипендіального забезпечення буде, мабуть, їм перекрите. І в даному випадку це означатиме, що в нас буде економія коштів, яка дозволить нам збільшити стипендії для студентів, які наразі є в Україні", - сказав він.

Заступник міністра освіти наголосив, що держава має в першу чергу допомогти тим студентам, які наразі залишаються та навчаються в Україні.

Відео дня

"Щоб вони дійсно мали можливості вчитися. Академічна стипендія це для того, щоб їм допомогти отримати знання, які потрібні для перемоги і для відбудови України після перемоги", - додав Винницький.

Навчання українських студентів - останні новини 

У жовтні стало відомо, що українських студентів, які перебувають в академічній відпустці, можуть мобілізувати. У Міністерстві освіти і науки України пояснили, що ця категорія студентів підлягає призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. 

У листопаді президент України Володимир Зеленський дав доручення Міністерству освіти і науки зняти частину обмежень зі студентів та науковців "не мобілізаційного віку", щоб дозволити їм виїзд за кордон.

Вас також можуть зацікавити новини: