фото Суспільне, Вікторія Синиця

Суд відправив під домашній арешт водія авто Юрія Назаренка, який вчора скоїв масштабну смертельну ДТП на Майдані Незалежності у Києві.

Як повідомляє у Facebook Відділ комунікації поліції Києва, сьогодні суд обрав чоловіку запобіжний захід.

Читайте такожДТП на Майдані Незалежності: водію повідомили про підозру, троє осіб у лікарні

Відео дня

Найближчі два місяці 66-річний керманич іномарки перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом із застосуванням електронного засобу контролю.

Нагадується, що ДТП сталася вчора. Того ж дня водія іномарки затримали та повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюватимуть усі обставини та причини цієї смертельної ДТП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

ДТП на Майдан: що відомо

  • 30 жовтня близько 16:00 водій авто Land Rover на Майдані Незалежності в'їхав у натовп людей, потім виїхав на проїжджу частину, де протаранив кілька автомобілів, і зупинився.
  • Внаслідок ДТП двоє осіб загинули на місці і троє, серед яких п’ятимісячна дитина, що перебувала із батьками в авто, в котре влетів Land Rover, отримали травми. Окрім цього, пошкоджено п’ять автомобілів.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що водій дав свідчення і повідомив, що втратив свідомість і контроль над керуванням автомобілем.
  • Тест драгером на місці трагедії не показав наявності алкоголю в крові у водія, але більш точні результати дасть аналіз крові і сечі.