Наказ ТЦК обговорюють кияни / фото Генштаб

У мережі наробив шуму наказ начальника Оболонського районного ТЦК Олексія Привали, згідно з яким військовозобов'язані повинні з'явитися до військкомату в 10-денний термін.

Журналісти звернулися щодо роз'яснень до Київської міської військової адміністрації, де у відповідь нагадали про статтю 65 Конституції України Про обов'язок захищати країну, повідомляє ТСН.

У КМВА заявили, що загальна мобілізація не припиняється, тому всі, хто підлягає призову за мобілізацією, повинні уточнити свої дані в ТЦК.

Відео дня

"Процес мобілізації має підготовчі заходи, а саме - уточнення персональних даних, проходження військово-лікарської комісії і т.д. Тільки після проходження всіх необхідних процедурних заходів громадянин отримує відстрочку, мобілізаційний припис або інший документ", - повідомили в КМВА і додали, що військовозобов'язані повинні виконувати свої обов'язки перед державою, а не ухилятися.

Цей наказ прокоментувала адвокат Марина Бекало, вона наголосила, що цей документ не зобов'язує з'явитися до ТЦК:

"Громадянин повинен з'явитися в ТЦК СП у разі отримання ним документа про виклик, а не прочитати де-небудь в оголошенні, розміщеному на паркані або в парадному свого будинку".

Наказ Оболонського районного ТЦК - що про нього відомо

Начальник Оболонського районного ТЦК і СП Олексій Привала раніше видав наказ, згідно з яким всім військовозобов'язаним, які проживають на території Оболонського району Києва, потрібно прибути до військкомату в 10-денний термін з дня опублікування документа.

У кінці документа нагадується про відповідальність за ухилення від мобілізації, зокрема, кримінальної. 

Мобілізація в Києві: з'явилося пояснення КМВА за наказом військкомату

Раніше схожий наказ в Івано-Франківську стривожив військовозобов'язаних українців. Там ТЦК пояснив, що це - документ-нагадування, який випускають щоразу при подовженні мобілізації.

Вас також можуть зацікавити новини: