В СБУ показали, що плита неушкоджена / фото СБУ / Facebook

У СБУ стверджують, що не розбивали пам’ятну плиту загиблим бійцям «Альфи», як про це повідомив політолог Тарас Березовець.

Відповідне пояснення з'явилося на сторінці СБУ у Facebook.

«Сьогодні окремі «експерти» поширили інформацію, що в Центрі спеціальних операцій «А» СБУ нібито демонтували та розбили плиту з іменами загиблих співробітників Служби. Однак ця «сенсація» не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні.

У відомстві пояснюють, що плита ціла і неушкоджена знаходиться в музеї ЦСО «А», як і емблема підрозділу.

«А образ Богородиці на території Центру спеціальних операцій було встановлено на прохання матерів і дружин загиблих Героїв. Адже саме Оранта є символом мудрості, єдності і материнського захисту воїнів від негараздів», - зазначається в повідомленні.

В коментарях користувачі соцмережі написали, що це нібито не та плита.

Фото розбитої плити, яке виклав Тарас Березовець

Також їх здивувало те, що плиту з іменами загиблих співробітників нібито попросили прибрати їх матері і дружини, а замість цього поставити Оранту:

  • «Тобто матері і дружини загиблих просили прибрати плиту з іменами і поставити Оранту?»
  • «Це не та плита. І слабо віриться, що це було зроблено на прохання матерів»

Нагадаємо, Тарас Березовець на своїй сторінці у Facebook повідомив, що у Києві в управлінні Центру спеціальних операцій СБУ "Альфа" нібито демонтували плиту з іменами загиблих співробітників спецпідрозділу.

Новини на тему:

В лютому з сайту СБУ прибрали зображення пам'ятника козака-переможця, який вбиває двоголового змія на території Донбасу.

Пізніше в СБУ виправдалися, що фото скульптури козака зникло з сайту, "тому що зараз відбувається його технічне і дизайнерське оновлення".