У Київ з Китаю прибув військово-транспортний літак Іл-76 з вантажем гуманітарного призначення

Посол Китаю в Україні Фань Сяньжун подякував за сприяння в доставці в Україну гуманітарного вантажу вартістю понад 1 млн дол. для боротьби з коронавірусною інфекцією український уряд і бізнес, зокрема, групу «Метінвест», яка профінансувала переліт літака, що доставив гумдопомогу.

Про це Фань Сяньжун заявив в ході прес-конференції в аеропорту "Бориспіль", присвяченій прибуттю в Київ з Китаю літаку з гуманітарною допомогою.

«В боротьбі з новим коронавірусом бізнес України і бізнес Китаю дійсно тісно взаємодіяли. У цій спільній боротьбі беруть участь зусилля всіх відповідних сторін: і центрального уряду, і регіонального уряду, і підприємств. Бізнес тут необхідний», - зазначив він.

Відео дня

Читайте також"Метінвест" та його акціонери направили близько 500 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом в Україні

У свою чергу, присутній на прес-конференції генеральний директор «Метінвесту» Юрій Риженков зазначив, що компанія не змогла залишитися осторонь і прийняла рішення допомогти у доставці даного вантажу в Україну.

«Це був жест солідарності з нашим Міністерством закордонних справ, жест солідарності з нашим посольством у Китаї, яке нам часто допомагає, оскільки «Метінвест» є найбільшим експортером з України в Китай і одним із найбільших імпортерів з Китаю. Тому наші зв'язки з китайськими партнерами дуже тісні. Сьогодні компанія «Метінвест» сплатила цей рейс для того, щоб він зміг доставити вантаж в Україну», - зазначив він.

Також гендиректор «Метінвесту» повідомив, що компанія і її акціонери і надалі мають намір надавати підтримку українському уряду і громадянам країни в боротьбі з коронавірусом.

false

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 червня, в Київ з Китаю прибув військово-транспортний літак Іл-76 з вантажем гуманітарного призначення для протидії поширенню COVID-19 вартістю понад 1 млн дол.

Вантаж об'ємом 125 куб. м містить більше 1 мільйона захисних масок, медичні респіратори, захисні костюми, окуляри, екрани і рукавички, інфрачервоні термометри, тестові системи для виявлення COVID-19.

До складу гумдопомоги також входять десять апаратів штучної вентиляції легенів, подарованих президентові України Володимиру Зеленському засновником Alibaba Group Джеком Ма.

Група «Метінвест» профінансувала доставку цього вантажу з Китаю в Україну. Організація перельоту обійшлася компанії в 250 тис. дол.