Сервіс спрямований на допомогу одиноким матерям / фото umannews. city

У Києві презентували безкоштовний онлайн-сервіс для одиноких матерів «Не сама».

Як передає кореспондент УНІАН, представили сервіс його ініціатори - Жіночий рух партії «За майбутнє», зокрема голова руху Ірина Суслова, а також розробник - Олександр Гунько.

Читайте такожЦентр добрих справ: як в Одесі студенти допомагають стареньким під час карантину (відео)

Відео дня

За словами Суслової, сервіс «Не сама» є пілотним. Він спрямований на допомогу самотнім матерям, надання їм повної інформації щодо найважливіших питань, зокрема, як оформити статус матері-одиначки, дізнатися про всі передбачені законодавством пільги, як працевлаштуватися, підвищити кваліфікацію, отримати онлайн-освіту, влаштувати дитину до дитсадка тощо.

Голова Жіночого руху заявила, що в Україні, за офіційною статистикою, близько 200 тис. одиноких матерів, але є значна частина жінок, які виховують дитину без чоловіка і не мають офіційного статусу, бо не змогли його отримати через якісь причини.

Онлайн-сервіс "Не сама"

Вона зауважила, що сервіс буде корисним взагалі матерям.

«Сьогодні він (сервіс – УНІАН) для матерів-одиначок. Але величезна кількість різних жінок може знайти для себе корисну інформацію, наприклад, про графік вакцинації дитини, або інформацію про те, які потрібно подати документи для того, щоб влаштувати дитину до дитячого садочка, яким чином стати в чергу до дитячого садочка. Тут все зібрано. Це такий інформаційний ресурс», - сказала Суслова.

За її словами, сервіс надає вичерпну інформацію про будь-яку послугу, про те, які потрібні довідки, де їх отримати і яким чином, куди їх принести, щоб гарантовано отримати послуги.

Гунько повідомив, що працює сервіс у Viber і Telegram. Як пояснив Гунько, ці месенджери обрані через їх популярність: Viber встановлено на 96% телефонів, Telegram - на понад 50%.

Він звернув увагу, що в чат-боті можна знайти також номери телефонів органів влади і громадських організацій, посилання на платформи для отримання допомоги. Також за його допомогою можна долучитися до суспільно-активної діяльності, а підписавшись - отримувати актуальні новини.

Суслова додала, що надалі сервіс планується розширювати на інші категорії користувачів, зокрема для багатодітних сімей, жертв домашнього насильства.

«В нашому русі більше 10 тис. жінок, вони долучаються кожен день величезною кількістю і по всіх регіонах України. І їх об’єднує одне – бачення тих проблем, з якими зіштовхуються жінки, і бачення того, як можна вирішити ці проблеми. І ми переконані, що чат-бот «Не сама» - це один з наших перших кроків, який допоможе жінці у складній ситуації отримати інформацію або потім якусь додаткову допомогу», - заявила Суслова.

Вас також можуть зацікавити новини