Бомбосховища Харкова посилено готують та розчищають / фото УНІАН, Андрій Марієнко

У Харкові оглянули бомбосховища. Стан деяких з них просто жахає. Тим часом місцева влада заспокоює городян: процес розчищення та підготовки укриттів йде повним ходом.

Як повідомили у Харківській міській раді, в житлових будинках міста розміщено близько 4 тисяч 200 найпростіших укриттів, які розраховані на перебування людей від 1 до 4 годин.

"Йде процес розчищення і підготовки найпростіших укриттів – підвальних приміщень. Останнім часом ця робота активізувалася", – заявив заступник начальника управління Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Віктор Широкий.

Крім того, за його словами, у Харкові є ще понад 300 захисних споруд цивільного захисту – це прості й протирадіаційні укриття, призначені для персоналу підприємств, які продовжують роботу в особливий період. Також є споруди подвійного призначення-метрополітен, підземні паркінги та переходи, де можна сховатися при виникненні надзвичайних ситуацій.

"Всього в укриттях всіх типів може розміститися понад 1,5 мільйона жителів міста", – повідомили в мерії.

За даними директора Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА Івана Сокола, в області перебувають на обліку 1118 захисних споруд. Чиновники запевняють, що 80% з них "готові до використання", передає suspilne.media.

"В цілому кількість укриттів забезпечує потребу регіону, але проводимо роботу з відкриття нових. – розповів він. – За законодавством споруди повинні проходити перевірку раз на рік. Ми посилили підхід для перевірки. Зараз проводиться позачергова інвентаризація захисних споруд, перевіряється стан готовності, розробляються плани щодо збільшення захисних споруд".

Читайте такожНа випадок війни: експерти розповіли, що має бути у тривожній валізі (відео)Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський заявив про існуючу загрозу того, що Росія може окупувати Харків, якщо "вирішить посилити своє загострення":

"Росії потрібен привід: вони скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації та анексії Криму ми розуміємо, що це можливо і може статися. Але я не знаю, що вони збираються робити, тому що це великі міста. Це не буде тільки окупація, це буде початком широкомасштабної війни".

Вас також можуть зацікавити новини: