Винести сміття чоловіка змусила поліція / ТСН

Житель одного з київських спальних районів перетворив власну квартиру на сміттєзвалище. Сусіди ведуть боротьбу з ним протягом шести років.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Від наслідків такого сусідства страждає весь під'їзд. Люди розповідають, що їхній сусід у квартирі не живе, але приносить туди сміття протягом останніх років. Сусіди бояться не лише за власне здоров'я, а й життя - чоловік зловживає алкоголем.

63-річний Юрій розповідає, що втратив роботу кілька років тому, а сміття почав збирати через важке становище. Обіцяє все прибрати, але віри в це у сусідів немає. Дочка чоловіка, яка проживає в сусідній Бучі, телефоном зізнається, що вплинути на батька не може. Заявляє про готовність сплатити половину від вартості вивезення сміття. Другу половину, за її словами, мають сплатити сусіди.

У подібних ситуаціях юристи радять скаржитися в поліцію. Тоді є шанс, що власника житла змусять прибрати сміття відповідним приписом, або зроблять це за нього без його дозволу.

Читайте такожУ 81-річного киянина серед накопиченого роками сміття виявили снаряд (фото)

Цього разу під наглядом дільничного Юрій виніс пакунки зі сміттям. Втім, сусіди не вірять, що на цьому історія закінчиться.

Експерти кажуть, що домогтися експертизи і, в разі необхідності, примусового лікування можна тільки через суд. Якщо таку людину не лікувати - хвороба прогресуватиме.

"Людина у якої є обсесивно-компульсивний розлад, вона адекватна, вона розуміє, що вона робить. Просто в силу хворобливої нав'язливості, вона, припустимо, в процесі загострення свого стану не може цю ситуацію контролювати", - говорить експерт.

Подробиці дізнавайтеся з сюжету: