Українські курсанти в стінах "Кранвелла" / Фото hups.mil.gov.ua

У Коледжі Королівських військово-повітряних сил «Кранвелл» Великої Британії відбувся випуск молодих лейтенантів. Разом з ними випускались і двоє курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – сержант Владислав Сай та старший солдат Антон Фльора.  

Читайте такожУ Кривому Розі під час присяги одразу двоє військових освідчилися коханим (фото)

За час навчання, що тривав сім місяців, курсанти успішно опанували базовий курс офіцерської підготовки, який складався з трьох навчальних блоків, повідомили на сайті університету.

Відео дня

Перший – «Військова фаза», на якому щойно зараховані кадети вивчали базові військові дисципліни: медична допомога, орієнтування на місцевості, РХБ захист та інше.

Далі був другий блок – «Академічна фаза», впродовж якого військові пройшли одну з основних тем – «Історія війн Збройних сил Великої Британії». Підтвердженням засвоєння матеріалу та його результатом став перехід на наступний етап навчання – написання та захист есе.

На останньому, третьому етапі, кадети ознайомилися з новітніми технологіями військово-повітряних сил Збройних сил Великої Британії та склали іспит з фізичної підготовки.

Курсанти успішно освоїли базовий курс офіцерської підготовки / Фото hups.mil.gov.ua

За результатами навчання сержант Владислав Сай відзначений як найкращий міжнародний кадет курсу й нагороджений почесним кубком коледжу.

На церемонії випуску був присутній представник королівської сім’ї принц Чарльз, який звернув увагу на українських курсантів, відмітив їхню чудову військову підготовку, володіння англійською мовою й побажав доброї та легкої служби на Батьківщині.

Курсанти успішно освоїли базовий курс офіцерської підготовки / Фото hups.mil.gov.ua

Як повідомляв раніше УНІАН, курсант Військової академії Одеси Антон Совенко став кращим іноземним випускником Королівської академії сухопутних військ Великобританії в місті Сандгерст в цьому році. Він отримав нагороду кращого іноземного випускника за показниками військової, академічної та практичної підготовки.