ФІФА заборонила футболістові Кім Мен Вону, якого збірна КНДР заявила на чемпіонат світу 2010 року як воротаря, виступати польовим гравцем - зокрема, на позиції нападника, повідомляє Лента.ру. У заяві ФІФА зазначено, що три футболісти, заявлені кожною збірною як воротарі, можуть грати тільки на цій позиції.

Кім виступає за свій клуб - північнокорейський "Амноккан" - на позиції форварда. Він був заявлений за збірну КНДР як воротар - таким шляхом тренерський штаб збірної хотів збільшити кількість польових гравців, яких команда зможе використовувати під час турніру.

За правилами, кожна команда може заявити на ЧС-2010 не більше 23 гравців, троє з яких повинні бути воротарями. ФІФА роз`яснила північнокорейцям, що Кім, заявлений як голкіпер, зможе виступати тільки на цій позиції.

Відео дня

Збірна КНДР вже не зможе замінити Кім Мен Вона на іншого гравця, оскільки термін подачі заявок закінчився 1 червня і відтоді (і не пізніше, ніж за добу до початку першого матчу на ЧС-2010) команди зможуть зробити заміну в складі тільки якщо хтось з футболістів одержить серйозну травму.