Система Hawk-Eye не дозволила зарахувати гол у ворота "Ман Сіті" у грі з "Ліверпулем" / spainsnews.com

На 18-й хвилині центрального матчу англійської Прем'єр-ліги між лідерами чемпіонату "Ман Сіті" і "Ліверпулем" стався епізод, в якому лише система електронної фіксації голу змогла розрізнити, перетнув м'яч лінію воріт "Сіті" або ні.

Форвард "Ліверпуля" Садіо Мане "пошумів" у штрафному суперника, після чого захисник "Манчестер Сіті" Джон Стоунз виніс м'яч з лінії воріт. Якщо глядач просто подивиться відеоповтор, то швидше за все скаже – чистий гол. Однак суперточна система Hawk-Eye побачила те, що не бачить людське око.

М'яч не повністю перетнув лінію воріт "Ман Сіті" - для голу не вистачило 1,12 см / NBC Sports Live Extra

М'яч все-таки завис над лінією воріт на 1,12 сантиметри. Нагадаємо, за правилами футболу, гол зараховують тільки якщо м'яч перетне лінію воріт всією своєю окружністю.

Системі в Англії беззастережно довіряють, тому футболісти «Ліверпуля» навіть не сперечалися, зазначає "Трибуна". Hawk-Eye не слід плутати з VAR (відеоповтори, завдяки яким арбітр може краще розібратися в епізоді).

Читайте такожМан Сіті у феєричній грі завдав Ліверпулю першої поразки в сезоні АПЛ

Система Hawk-Eye визначає просторове положення м'яча за допомогою 14 камер. Її точність – 100-відсоткова. Навіть якщо одна камера вийде з ладу або кадр закриють гравці, інформація надійде з резервної. Коли м'яч перетинає лінію воріт, то у судді вібрує годинник, на якому світиться напис GOAL.

Як повідомляв УНІАН, у центральному поєдинку англійської Прем'єр-ліги "Манчестер Сіті" обіграв лідера - "Ліверпуль" - з рахунком 2:1.