Ярослав Ракицький / REUTERS

Захисник пітерського "Зеніту" Ярослав Ракицький оголосив про завершення кар'єри в збірній України.

Читайте такожХачеріді став одноклубником Мілевського в Білорусі (фото)

Про це футболіст написав на своїй сторінці в Instagram.

Відео дня

"Вітаю збірну України із виходом на Євро-2020, бажаю успіхів, хлопці, ви молодці, гра класна. 10 років тому я дебютував за головну команду, а сьогодні кажу "до побачення". Я йду зі збірної України. Я чекав виклик в команду протягом всього 2019 року.

Але великий футбол став великою політикою. Саме страхом керуються люди, які розсилають запрошення в національну команду. Не навичками футбольної майстерності ви апелюєте. Футбол поза політикою?".

Також Ракицький подякував всім уболівальникам за підтримку:

"Для мене було честю захищати збірну своєї країни, честь перемагати та доводити силу українців. Честь представляти кольори свого прапора на міжнародній арені. Спасибі всім, хто підтримував і тим, хто не підтримував, ви заряджали бути ще сильнішим. Я завжди бився на футбольному полі за перемогу для України. Бажаю тільки золотих нагород. Спасибі".

Вітаю, Збірна України, з виходом на євро-20, бажаю успіхів, хлопці ви молодці, гра класна! 10 років тому я дебютував за головну Команду, а сьогодні кажу «до побачення». Я йду зі Збірної України. Я чекав виклик в Команду протягом всього 2019 року. Але великий футбол став великою політикою. Саме страхом керуються люди, які розсилають запрошення в національну команду. Не навичками футбольної майстерності ви апелюєте. Футбол не в політиці? Для мене було честю захищати Збірну своєї країни, честь перемагати і доводити силу Українців. Честь представляти кольору свого прапора на міжнародній арені. Спасибі всім хто підтримував і тим, хто не підтримував, Ви заряджали бути ще сильнішим. Я завжди бився на футбольному полі за перемогу для України! Бажаю тільки золотих нагород! Спасибі!

Публікація від Yaroslav_Rakitskyy_official (@rakitskyy_official)

Ракицький дебютував у збірній України 10 жовтня 2009 року і провів за національну команду 54 матчі, в яких забив 4 голи та зробив 3 передачі. Захисник втратив місце в команді після того, як перейшов з "Шахтаря" в "Зеніт".

УНІАН раніше повідомляв про те, що футболіст "Динамо" розкритикував Ракицького за рішення переїхати до Росії.