Серена Вільямс дочекалася змін у правилах WTA / REUTERS

Легендарна американська тенісистка Серена Вільямс позитивно відреагувала на зміни у правилах нарахування рейтингових очок, які були введені нещодавно Жіночою тенісною асоціацією.

Відтепер тенісистки, які повертаються на корт після пологів, протягом трьох років зможуть скористатися так званим «спеціальним рейтингом».

Читайте такожСерена Вільямс домоглася змін у правилах WTA для тенісисток-матерів і скасувала спідниці на корті

Відео дня

"Думаю, це чудово. Молоді тенісистки можуть взяти перерву і народити дитину, і їм не потрібно турбуватися про повернення і не потрібно чекати, поки їхня кар'єра буде підходити до кінця, щоб завести дитину. Це дуже хороше правило", - зазначила Серена Вільямс, яка у вересні 2017 року народила доньку.

"Пройдений мною шлях відкрив мені очі. Чи вирішила б я народити, якщо б правила змінилися раніше? Не знаю. Але зараз у тенісисток з'явилася можливість більше не задавати ніяких питань. Це дуже важлива і особлива зміна, і я рада, що WTA це зробила", - додала американська спортсменка, яку цитує Sport360.com.

Нагадаємо, також асоціація дозволила тенісисткам надягати штани і компресійні шорти на корті без необхідності надягати спідницю.