У пошуковику Google з'явиться ШІ-помічник, схожий на ChatGPT / фото ua.depositphotos.com

Перегони чат-ботів зі штучним інтелектом тривають. Тепер корпорація Google збирається впровадити в свою пошукову систему функцію розмовного ШІ – він буде схожий на ChatGPT.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на слова CEO Google Сундара Пічаї.

Як зазначив Пічаї, після запуску цієї функції користувачі зможуть буквально спілкуватися з пошукачем, як з реальною людиною, ставлячи йому питання й отримуючи відповіді від ШІ. Крім того, тестується система, що дозволяє ставити уточнювальні питання комп'ютеру після отримання перших результатів пошукового запиту. Однак глава Google не повідомив про терміни впровадження даного нововведення.

Відео дня

Google давно є лідером у розробці великих мовних моделей (LLM), які обробляють підказки природною мовою та відповідають на них текстом. Проте компанія ще не використовувала цю технологію, щоб впливати на те, як люди користуються пошуком, – додав Пічаї.

Таким чином, пошуковий гігант йде по стопах Microsoft з його оновленою пошуковою системою Bing з інтегрованим чатом ChatGPT. Передбачається, що додавання ШІ-помічника дозволить найпопулярнішій пошуковій системі поліпшити роботу, попри те, що спочатку Google сприйняла випуск ChatGPT як загрозу своєму рекламному бізнесу.

Сам Пічаї ще не повідомив, коли AI буде інтегрований у пошукову систему, але це, ймовірно, відбудеться дуже скоро, оскільки Google серйозно відстає від Microsoft у цій галузі. 

Чому всі говорять про ChatGPT і роблять свої аналоги

ChatGPT – це чат-бот, який за пару місяців існування викликав великий ажіотаж у світі хай-тек. Він здатний легко і впевнено відповідати на складні питання, а також писати прозу, вірші або комп'ютерний код по команді, а з недавнього часу ще й навчився розпізнавати картинки та пояснювати меми

Після того, як OpenAI представив ChatGPT широкій громадськості, багато компаній почали поспіхом розробляти подібні чат-боти. 

На початку лютого Microsoft оновила свій пошуковик Bing і вбудувала туди поліпшену версію нейромережі ChatGPT – не ту, що знаходиться в загальному доступі. Користувачі можуть спілкуватися в чаті Bing, як ChatGPT, ставлячи питання та отримуючи відповіді природною мовою.

У відповідь на ChatGPT Google представили свого чат-бота Bard, але здивувати не вийшло. ШІ компанії поки відстає від розробок OpenAI, а сервіс доступний лише обмеженому числу користувачів. І допускає помилки.

Паралельно Ілон Маск набирає команду для розробки аналога ChatGPT. Вважається, що суперницький чат-бот матиме менше обмежень щодо суперечливих тем порівняно з ChatGPT.

Вас також можуть зацікавити новини: