Пожартували двоє 15-річних студентів коледжу / facebook.com/MVS.LVIV

Поліція відкрила провадження щодо двох студентів, які виготовили й розмістили в туалеті свого коледжу муляж вибухового пристрою.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, 18 лютого до чергової частини Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення від директора торговельно-економічного коледжу про те, що в туалетній кімнаті на третьому поверсі виявлено підозрілий предмет.

Читайте такожНа Тернопільщині викрили 18-річного «псевдомінера»

Відео дня

На місце події виїхали не лише поліцейські, а й інші екстрені служби, адже картонна коробка нагадувала вибуховий предмет – з неї стирчали незрозумілі дроти та горів світловий діод. З приміщення коледжу було евакуйовано студентів, педагогів та технічний персонал.

Підозрілим предметом виявися згорток гофрованого картону із написом «жарт» та залишком надувної кульки зі світловим діодом всередині.

Співробітники ювенальної превенції встановили, що так вирішили пожартувати двоє 15-річних студентів коледжу. 

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР і кваліфіковано ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб).

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого невідомі повідомили про мінування станцій київського метро «Майдан Незалежності», «Хрещатик», «Золоті ворота» та «Театральна». Після перевірки вибухонебезпечних предметів не виявлено.