Осінній Берлін / фото REUTERS

Берлін - одне з тих міст світу, які ви ніколи не сплутаєте з іншими навіть на фото.

Читайте такожПриймаючий лоукостери аеропорт Берліна змінив назву

Знаменита Берлінська телевежа, Бранденбурзькі ворота, червоні місточки через річку Шпрее. А ще обвиті листям винограду будівлі та паркани, які восени набувають багряного кольору. Все це одні з багатьох візітівок цього неймовірно "живого" міста.

Відео дня

Як сьогодні виглядає осінній Берлін, показав фотограф Reuters Фабріціо Бенш. У докоронавірусні часи німецька столиця була особливо популярна серед туристів, охочих відчути дух свободи. Однак зараз через карантин місто практично порожнє. Натовпів немає навіть в найбільш популярних точках міста.

Які карантинні обмеження наразі діють в Берліні

  • З 10 жовтня 2020 в Берліні почали діяти нові карантинні обмеження, що триватимуть щонайменше до 31 жовтня, пише Deutsche Welle.
  • Двері всіх барів і ресторанів німецької столиці, відомої на весь світ своїм бурхливим нічним життям, мають бути зачиненими з 23:00 до 6:00. Також запроваджується обмеження на роботу у цей час для більшості магазинів. Винятком лишаються лише аптеки і АЗС. Хоча і тут буде діяти заборона на продаж алкоголю.
  • Українці, які до карантину полюбляли відвідувати Берлін, наразі не можуть вільно подорожувати до Німеччини, як і до більшості країн ЄС. Вийняток - лише для окремих категорій громадян, з повним переліком яких можна ознайомитися на сайті visitukraine.today.

Якщо вже сумуєте за Німеччиною