Київ згори / фото УНІАН

В Управлінні туризму та промоцій Києва назвали п'ять столичних оглядових майданчиків з чарівними краєвидами, з яких можна ще краще роздивитися місто.

Читайте такожУ рейтингу найкращих міст світу Київ піднявся на 52 сходинки

Список оприлюднений в Офіційному телеграм-каналі туристичного Києва.

Відео дня

ТОП-5 столичних оглядових майданчиків з краєвидами, від яких перехоплює подих:

  • Замкова гора. Це одна з найпопулярніших оглядових точок старого Києва. Звідси чудово видно Поділ, Андріївську церкву і Воздвиженку.
Краєвид на Андріївську церкву та Воздвиженкуфото УНІАН
  • Гора Уздихальниця. До неї веде ажурна чавунна драбинка від будинку №15 по Андріївському узвозу. Дуже часто туристи, та й кияни, не помічають цього шляху, звертаючи свій погляд на Замок Річарда. Тут можна посидіти на лавочках і побачити шматочок панорами Подолу. Чудове місце для романтичних зустрічей осінніх заходів сонця.
  • Гора Щекавиця. Кут огляду аж 270 градусів. Панорама з цієї точки охоплює Поділ, Петрівку, Виноградар, Оболонь, Троєщину та Березняки. Мабуть, це найкраще місце для пікніка. Проте, якщо вирішите сюди завітати, не забудьте взяти з собою плед та інші речі для комфортного проведення часу, тому що цей майданчик не обладнаний для людей. 

Читайте такожЯк бути туристом у своєму містіДістатися можна якщо від будинку по вул. Олегівській 42-44 спускатися вниз до гаражів, а потім, коли впретеся в гаражі, повернути праворуч і пройти через невеликий отвір між ними. Шлях на оглядовий майданчик трохи лякає, але повірте, краєвид того вартий на усі 100%.

  • Пішохідний міст. Найпопулярніший міст і одна з візитних карток міста. Він був відкритий в 1957 році і з того часу дозволяє усім бажаючим розгледіти берегову лінію Дніпра від Рибальського півострова до моста Метро.
З Пішохідного моста відкриваються чудові краєвиди / фото УНІАН
  • Софійська дзвіниця. Вона завжди приваблює туристів, які приїхали подивитися історичний центр столиці. Але далеко не кожен киянин хоча б раз піднімався на яруси цієї грандіозної споруди українського бароко. А дарма, бо центр Києва з висоти пташиного польоту - захоплююче видовище. До речі, також гарний краєвид відкривається і з дзвіниці Михайлівського Золотоверхого собору, розташованого навпроти Софійського собору.
Добре можна роздивитися Київ з Софійської дзвіниці / фото УНІАН

Також від редакції УНІАН.Туризм додамо, що чудові краєвиди на річку Дніпро відкриваються з оновленого парку Володимирська гірка, що тягнеться від Пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз (так званий міст Кличка) до Андріївського узвозу. Протягом усього маршруту є кілька оглядових точок.

Куди ще можна піти на прогулянку у Києві