100 танків РФ на Донбасі - розвідка назвала інформацію фейком / REUTERS

Повідомлення про переміщення з Російської Федерації на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях понад 100 танків Т-72 є фейками.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на Головне управління розвідки.

Читайте такожМінні поля, гаубиці, кулеметні обстріли: СЦКК заявляє про грубі порушення з боку окупантів на Донбасі

Відео дня

«Розповсюджені у соціальних мережах і російських ЗМІ повідомлення про переміщення з Російської Федерації на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях понад 100 танків Т-72 є фейками. Вони використовуються пропагандою противника для посилення деструктивного впливу на місцеве населення», - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, за даними розвідки, Росія все ж нарощує бойовий потенціал на тимчасово окупованих територіях та біля кордонів України з метою ескалації ситуації та підтримання напруги в регіоні.

«Росія продовжує використовувати неконтрольовані Україною ділянки кордону для постачання на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях зброї, боєприпасів та майна військового призначення», - йдеться у повідомленні.

Так, за даними розвідки, з початку березня до з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів автомобільним транспортом завезено нові партії протитанкових і протипіхотних мін, безпілотні літальні апарати, станції радіоелектронної боротьби та кілька десятків військових позашляховиків для підрозділів «швидкого реагування». Крім того, залізничним транспортом доставлено понад 5 тис. тонн пального.

Ескалація на Донбасі: останні новини