Кафе "Сепар" в Донецьку після вибуху 31 серпня / REUTERS

Колишній ватажок бойовиків «ДНР» Ігор Гіркін підтвердив, що матеріали СБУ про підготовку новим ватажком Денисом Пушиліним до усунення Олександра Захарченка не є фейком.

Про це повідомляє журналіст Денис Казанський з посиланням на повідомлення Гіркіна в соцмережі.

«Підтвердження з Донецька, що це не "укро-фейк" - щойно мною отримано. Персонаж впізнаний і його ідентифікація по голосу та манері мови у знайомих з ним людей не викликає сумнівів. Підтверджено також, що абсолютно точно - вказаний чоловік працював у команді Пушиліна і був одним з його найближчих людей принаймні в червні цього року. Всі інші висновки робіть самостійно. Я ж, на підставі почутого, схильний вважати, що в команді Пушиліна знали про "якісь події", які мають відбутися з Захарченком у вересні», – написав Гіркін, коментуючи матеріали СБУ.

Відео дня

«Значить, відпадають останні сумніви – Захарченка порішили свої. В яку ж огидну клоаку росіяни перетворили Донбас. Просто неймовірно, яка тільки гнусь не спливла під російськими прапорами», – зазначив Казанський.

Як повідомляв УНІАН, напередодні, 27 вересня, співробітники Служби безпеки України оприлюнили аудіозапис з доказами підготовки примусового відсторонення від посади ватажка бойовиків, відомого як «глава ДНР», Олександра Захарченка так званим головою «народної ради ДНР» Денисом Пушиліним.

Читайте такожУ "ДНР" ліквідували відому терористку (фото)

Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко був убитий 31 серпня в результаті вибуху в ресторані «Сепар» в центрі Донецька. В СБУ припустили, що його смерть могла стати результатом внутрішніх кримінальних конфліктів у середовищі бойовиків, насамперед пов'язаних з перерозподілом бізнесу. Крім того, в СБУ не виключали причетності до вбивства ватажка бойовиків російських спецслужб, для яких досить одіозна фігура Захарченка могла стати непотрібною і заважати.

Так звана «народна рада «ДНР» призначила тимчасово виконуючим обов'язки глави «республіки» Пушиліна. Крім того, інформаційні ресурси терористів повідомляють, що на 11 листопада призначено «позачергові вибори голови «ДНР» і «парламенту».