У вересні загинуло 14 бійців / фото facebook.com/ovkChe

Україна у вересні втратила 14 своїх захисників на Донбасі. Найстарший із загиблих був батьком чотирьох дітей, наймолодший нещодавно зустрів своє 21-річчя.

Читайте такожДоба в ООС: 19 обстрілів, один військовослужбовець поранений

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє фонд "Повернись живим".

Відео дня

Олександр Грицаюк - військовий 24-ї бригади, помер у лікарні в Дніпрі 1 вересня. Він отримав поранення 25 серпня на позиції у районі Мар’їнки. Олександру було 47 років, він родом із Черкаської області. У нього залишилися мати, дружина та четверо дітей.

Олександр Грицаюк / facebook.com/backandalive

Андрій Проценко - боєць 138-ї радіотехнічної бригади Повітряних сил України (був відряджений до 36-ї окремої бригади морської піхоти), загинув 2 вересня в районі Водяного від кулі ворожого снайпера. Андрій родом із Вінниччини, йому було 24 роки. На нього чекали батьки та сестра.

Андрій Проценко / facebook.com/backandalive

Едуард Шахов - військовий загону спецпризначення «Азов» НГУ, загинув 4 вересня в районі Зайцевого від кулі ворожого снайпера. Боєць родом із Херсонської області, але тривалий час жив на Донбасі, навчався у виші в Донецьку. В «Азові» – з 2015 року. Едуарду було 25 років, у нього залишилися батьки.\

Едуард Шахов / facebook.com/backandalive

Михайло Ткачишин - гранатометник 53-ї ОМБр, загинув 5 вересня від кулі ворожого снайпера поблизу Горлівки. Разом із родиною він проживав на Львівщині. Михайлу було 30 років. На нього чекали батьки та маленький син.

Михайло Ткачишин / facebook.com/backandalive

Микола Обуховський - боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти, загинув 11 вересня під час ворожого обстрілу поблизу Павлополя – у морпіха влучила куля снайпера. Боєць родом із Миколаївської області. Миколі було 32 роки, у нього залишилися мати, дружина та маленька донька.

Микола Обуховський / facebook.com/backandalive

Олександр Лінчевський - військовослужбовець 36-ї окремої бригади морської піхоти загинув разом із Миколою Обуховським. Йому був 21 рік. Олександр родом із Черкаської області. У нього залишилися батьки, брати та сестри.

Олександр Лінчевський / facebook.com/backandalive

Валерій Шатурський - снайпер батальйону «Донбас» НГУ, загинув 12 вересня під час ворожого обстрілу на Донеччині. Воїн мешкав у Маріуполі. Валерію було 45 років, у нього залишилися дружина та діти.

Валерій Шатурський / facebook.com/backandalive

Михайло Цимбалістий - майор, військовослужбовець 74-го окремого розвідувального батальйону, випускник Академії сухопутних військ імені Сагайдачного. Загинув 13 вересня від кулі ворожого снайпера. Михайлу було 34 роки, він із родини військових, мешкав у Тернополі. На нього чекали батьки, сестра та дружина.

Михайло Цимбалістий / facebook.com/backandalive

Максим Кондратюк - військовослужбовець 8-го окремого полку спецпризначення, помер у харківському шпиталі 14 вересня. Поранення спецпризначенець отримав 10 вересня – його група підірвалася на вибуховому пристрої у зоні ООС. Максиму було 26 років, він родом із Хмельниччини. У нього залишилися батьки, дружина та маленька донька.

Максим Кондратюк / facebook.com/backandalive

Владислав Рой - боєць 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 53-ї ОМБр, загинув 17 вересня під час ворожого обстрілу в районі Торецька. Військовому нещодавно виповнилося 25 років, він родом із Запорізької області. На Владислава чекали батьки та сестра.

Владислав Рой / facebook.com/backandalive

Андрій Сторожук - військовий 28-ї ОМБр, загинув від кулі ворожого снайпера в районі Мар’їнки 24 вересня. Бійцю було 27 років. Андрій родом із Хмельниччини, у нього залишилися дружина та маленький син.

Андрій Сторожук / facebook.com/backandalive

Олександр Марків - офіцер бригади швидкого реагування Нацгвардії, загинув 27 вересня від осколкового поранення в районі Світлодарська. Військовий був учасником Революції Гідності, потім воював у лавах ЗСУ, а пізніше приєднався до НГУ. Олександр родом із Київщини, йому було 38 років. У нього залишилися батьки, дружина та маленький син.

Олександр Марків / facebook.com/backandalive

Володимир Аджавенко - військовослужбовець 56-ї ОМПБр, помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні 28 вересня. Боєць отримав поранення 11 вересня під Пісками – у нього влучила куля ворожого снайпера. Весь цей час лікарі боролися за його життя. Володимир родом із Маріуполя, йому було 24 роки.

Володимир Аджавенко / facebook.com/backandalive

Анастасія Вітовська - військова батальйону «Айдар» 53-ї ОМБр, загинула на Донеччині 27 вересня від осколкового поранення. Анастасія родом із Луганської області. Їй був 21 рік, вдома на неї чекав маленький син.

Анастасія Вітовська / facebook.com/backandalive