Служба безпеки України опублікувала записи телефонних розмов ватажків найманців РФ на Донбасі. Запис з'явився на сайті СБУ після брифінгу глави відомства Василя Грицака.

Так, у відеозаписі є розмова ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького з одним з "командирів батальйону" терористів Андрієм Патрушевим, під час якої він розповідає про збитий літак.

"Товарише майоре, зайшли два борти, один збили. Інший сів... Борт завалили", - доповідає бойовик Плотницький Патрушеву.

Також опублікований запис розмови керівника ПВК "Вагнера" Уткіна з генерал-майором ЗС РФ Євгеном Нікіфоровим ("Тамбов").

Крім того, є запис розмови Уткіна з його заступником Андрієм Трошевим.

Читайте такожГрупа "Вагнера" готує серед українців диверсантів для підривної діяльності в Україні - СБУ

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Грицак заявив, що СБУ встановила причетність російської ПВК Вагнера до збройного конфлікту на Донбасі та в Сирії, і що її найманці брали участь у збитті українського військового літака ІЛ-76 в Луганську, штурмах Луганського аеропорту та міста Дебальцеве у 2014 році.

За його словами, на сьогодні СБУ встановила 1587 осіб - членів ЧВК Вагнера, загалом їх близько 5 тис. осіб. Ці найманці беруть участь у бойових діях на Донбасі та Сирії. Тренувальна база цієї російської приватної військової компанії розташована у Краснодарському краї РФ.

Грицак підкреслив, що «цей проект російських спецслужб дозволяє кремлівським політикам впевнено казати на публіку та міжнародній спільноті фрази: «Їх (російських військових - УНІАН) там немає» або «Ми їх туди не посилали».