Україна не може відкрито бити по білоруських аеродромах / фото Генштаб ЗСУ 

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому Україна не може вдарити по білоруському військовому аеродрому в Зябрівці.

Свою думку з цього приводу він висловив в YouTube.

"Особливість нанесення удару по Білорусі полягає в тому, що у нас з Білоруссю навіть не розірвані дипломатичні відносини на сьогоднішній день.  Якщо ми вдаримо по Білорусі, нас можуть звинуватити в агресивності щодо Республіки Білорусь. Тому я думаю, що це політичне рішення, і воно продиктоване не тільки нашим політичним керівництвом, але, швидше за все, продиктоване і нашими країнами-партнерами, – вважає експерт. – Офіційно відкритого удару по Зябровці ми завдати не можемо з політичних міркувань".

Разом з тим, на думку Жданова, на аеродромі у Зябрівці можуть статися нові "нещасні випадки".

"Цілком можливо, що може бути порушення заходів пожежної безпеки, як, до речі, вже було у Зябровці... В кінцевому підсумку вони сказали, що вибухнув танк... Але місцеві жителі кажуть, що ударів було вісім... Думаю, що цілком можливо, що такі "нещасні випадки" у Зябровці можуть статися", – додав експерт.

Вибухи і "спалахи" на аеродромі "Зябровка"

Нагадаємо, вночі 11 серпня моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що в Білорусі чутні звуки вибухів і видно " спалахи "на аеродромі "Зябровка" у Гомельській області.

Стверджувалося, що на військовому об'єкті було не менше 8 "спалахів".

Міністерство оборони Білорусі повідомило про проведенні навчань військ ППО і ВПС з бойовою стрільбою, проте чи пов'язані вони зі спалахами в районі Зябровки – невідомо.

Вас також можуть зацікавити новини: