Танк Leopard 2A4 - один з кращих в світі / фото ua.depositphotos.com

Радник офісу президента України Олексій Арестович впевнений, що німецькі танки Leopard 2 передадуть Україні за підсумками рішень засідання "Рамштайн-8".

На його думку, західні партнери викликали медійний галас щодо танків, щоб завоювати прихильність в електорального поля.

"Бронетехніка є основою нашої стійкості в обороні, а тим більше в наступі, якщо ми його організуємо. Щоб прийняти таке рішення, їм (Заходу - УНІАН) же треба ось зробити це максимально вигідно, в тому числі медійно, на електоральних умовах і зганьбити всіх своїх конкурентів і опозицію. Ось вони зараз шукають спосіб, як це реалізувати. Йде громадська дискусія, я чітко пов'язую "Рамштайн-8" і медійний галас на цю тему, тому що "Рамштайн" - це завжди дуже сильний привід зробити заяву", - говорить Арестович.

Радник ОП підкреслив, що між західними країнами йде конкуренція, хто швидше передасть бронетехніку для України. Як приклад Арестович навів і французів, і британців, і чехів.

"Для мене абсолютно очевидно, що рішення про передачу Leopard Україні прийнято. Залишилося узгодити імпліментацію, а також порядки і терміни", - додав Арестович.

Танки Leopard 2 для України

Канцлер Олаф Шольц раніше пояснив, чому Німеччина не відправляє Україні бойові танки. Справа в тому, що вони не хочуть допустити "розширення масштабів війни".

Нещодавно голова оборонного комітету Бундестагу закликала передати Україні Leopard 2.

Франція спільно з Польщею спонукають Німеччину передати Україні танки Leopard 2, за інформацією Politico.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтримує надання Україні всього необхідного озброєння для самозахисту, включаючи Leopard 2.