В українській армії пояснили, чому на Бахмутському напрямку ворожа тактика постійно змінюється / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Контрнаступ ЗСУ на Бахмутському напрямку розпочався у травні, українські воїни ліквідували близько трьох бригад російських загарбників.

Лави супротивника постійно поповнюються новими підрозділами, тому ворожа тактика змінюється, і наші захисники не мають можливості до неї звикнути, розповів командир 2 штурмового батальйону 3 окремої штурмової бригади Збройних сил України Дмитро Кухарчук в ефірі телемарафону.

"Ще у травні ми розпочали контрнаступ на цьому напрямку і досить таки успішно просунулися. І, ясна річ, якщо тут фронт посиплеться, вони це розуміють, то він може посипатись абсолютно всюди…", - сказав він.

Воїн додав, що окупанти весь час "підкидають" дуже багато резервів, при чому мова йде про різні підрозділи, і це насправді ускладнює просування вперед, але ЗСУ все одно просуваються.

"Ми знищили за цей період часу близько трьох російських бригад. Але їм все одно потрібно утримувати цю смугу, і вони починають закидувати цю смугу різними підрозділами для того, щоб посилити цю бригаду. І у зв'язку з цим підрозділів дуже багато, управління через це страждає", - зазначив командир.

За його словами, для супротивника є і позитивні моменти. "…у тому плані, що, як правило, коли приходить підрозділ, то він приходить зі своїми БПЛА-засобами, зі своєю артилерією… завдяки тому, що увесь час сюди прибувають нові, нові й нові підрозділи ворога, це на постійній основі змінює їхню тактику й не дає нам можливості до цієї тактики звикати…", - поділився Кухарчук.

Варто зазначити, що в бригаді може бути тисяча осіб і більше.

Цікаві новини України про війну - зараз це варто знати

Українські воїни вже мають серйозні досягнення на Бахмутському напрямку. Зокрема, на початку вересня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що упродовж контрнаступальних дій від супротивників звільнено близько 47 квадратних кілометрів нашої землі.

Наприкінці серпня Маляр говорила, що окупанти, які знаходяться у місті Бахмут, опинилися у пастці, - вони не можуть покинути територію населеного пункту.

Вас також можуть зацікавити новини: