Пожежа на нафтобазі в РФ / Колаж УНІАН з фото BAZA, Shot

Сьогодні вночі влада Краснодарського краю РФ повідомила про атаку українських безпілотників на нафтобазу в селі Юрівка під Анапою.

Як повідомляють російські тг-канали, спочатку влада РФ повідомила про атаку шести безпілотників, водночас місцеві жителі кажуть, що їх було щонайменше сім.

Заявляється, що нібито всі дрони було подавлено засобами РЕБ, проте кілька впали на території нафтобази. У результаті почалася пожежа, пошкоджено кілька резервуарів.

Відео дня
На нафтобазі почалася пожежа / фото Mash

До ліквідації вогню залучено понад 60 осіб та 20 одиниць техніки.

Повідомляють, що постраждалих немає.

Атаки по російських нафтобазах

Українські війська систематично б'ють по нафтопереробних об'єктах російських загарбників. На початку квітня ЗМІ повідомляли, що такі атаки вже могли вивести з ладу понад 15% їхніх потужностей.

24 квітня СБУ вдарили безпілотниками по двох базах "Роснефти". Відомо про знищення щонайменше 26 тис. кубометрів російського палива.

Раніше СБУ, ГУР і Сили спеціальних операцій України вдарили по 8 регіонах Росії. Метою стали енергетичні об'єкти. Після атак у деяких районах виникли проблеми зі світлом і водопостачанням.

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки виступають проти таких ударів. Глава Пентагону Ллойд Остін говорив, що атаки по НПЗ можуть вплинути на світові енергетичні ринки, а Україні варто "атакувати тактичні та оперативні цілі" РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: