Олексій Данілов / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов прокоментував можливість атаки військ Російської Федерації на Київ.

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу за результатами засідання РНБО він запевнив, що у разі атаки військ РФ на будь-яке місто Збройні сили дадуть миттєву відсіч.

"Що стосується атаки чи то на Київ, чи то на будь-яке інше наше місто, відсіч буде дана миттєва. Ми на сьогодні усвідомлюємо ті ризики, які існують з боку РФ. Ми чітко розуміємо, що наше військо готове до відсічі. Ще раз наголошую: не має значення, яке місто може мати той чи інший напад з РФ", - сказав Данілов.

Водночас, він наголосив, що влада робить все для того, щоб цього не сталося.

Нагадаємо, РНБО підтримала запровадження надзвичайного стану в Україні, рішення за Верховною Радою.

Путін визнав "ЛДНР" 

Увечері, 21 лютого, російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля, терористичних організацій "ЛДНР". Після чого з Пушиліним та Пасічником були підписані відповідні "документи".

Відразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

Того ж дня Путін наказав ввести частину регулярних військ на територію окупованих Донецької та Луганської областей. Російських військових з технікою бачили очевидці та журналісти.

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, підкреслив, що мова йде про порушення цілісності України та фактичним виходом з "Мінська".

Міжнародне співтовариство не визнає легітимність режимів "ЛДНР" та засуджує дії Росії

Тим часом в ОРДЛО триває примусова мобілізація цивільного населення. За словами очевидців, подекуди окупанти затримують навіть неповнолітніх. Крім того, тисячі жителів окупованого регіонів були перекинуті терористами в рамках нібито "евакуації" в прикордонні російські області.

Триває й ескалація на передовій. Тільки за минулу добу на Донбасі з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксували 96 обстрілів, 81 з яких із застосуванням важкого озброєння. Один військовий загинув, ще шестеро – поранені та  травмовані.