Передбачається ,що "кадирівці" можуть замінити "вагнерівців" на фронті в Україні / фото REUTERS

Кремлівський диктатор Володимир Путін збирається замінити чеченськими солдатами найманців ПВК "Вагнер" після смерті їхнього ватажка Євгена Пригожина, пише The Sun.

Як наголошується в публікації, "кадировці" допомагають Росії в її військових операціях з початку 2000-х років. У розв'язаній проти України війні чеченські солдати беруть участь з 2014 року. І за наявною інформацією, зараз в Україні перебувають понад 7000 "кадировців".

The Sun припускає, що у зв'язку з виходом військ ПВК "Вагнер" з України Путін, ймовірно, шукає їм заміну на українській лінії фронту, і, швидше за все, саме "кадирівці" стануть нею.

Відео дня

Також стверджується, що глава Чечні Рамзан Кадиров тероризує своїх підданих за допомогою "викрадень, зґвалтувань і вбивств". І саме тому він необхідний Путіну для утримання Чечні "під беззаконним контролем".

Як Кадиров використав смерть Пригожина - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше оточення лідера Чечні Рамзана Кадирова почало поширювати інформацію про те, що Пригожина вбили за його наказом.

Зазначалося, що Кадиров хоче використовувати загибель Пригожина для підняття свого авторитету в Чечні.

"У Республіці, явно з подачі близьких до Кадирова людей, запустили інформацію, ніби Пригожина усунули по відмашці глави Чечні і виконали роботу в день народження Ахмата Кадирова, оскільки Рамзан дуже зациклений на "кривавих подарунках" до подібних дат", - говорилося в повідомленні російського проекту ВЧК-ОГПУ.

Вас також можуть зацікавити новини: