Колишній шпигун пояснив нюанси звільнення Криму від окупантів / фото УНІАН

Українські воїни у тимчасово окупованому Криму не будуть застосовувати тактику випаленої землі - не стануть знищувати всі мости, дороги і залізничні вузли. Робота військових на півострові буде точковою.

На другому етапі захисники України знищуватимуть російські війська, розповів колишній співробітник зовнішньої розвідки Комітету держбезпеки СРСР Олександр Зеленько в ефірі каналу "FreeДом".

"Так, ми розглядаємо варіант, що війська (РФ - Ред.) будуть намагатися триматися навіть в умовах дефіциту, і зараз даємо їм можливість піти. Тобто, знищуючи шляхи підвезення, склади, центри управління і вузли зв'язку, ми зменшуємо боєздатність військ і показуємо їм, що ви воювати не зможете", - зазначив він.

Відео дня

Екс-шпигун сказав, що ворогові дають зрозуміти, що він може врятуватися, якщо покине територію. "Але якщо цей посил не доходить, ну, що називається, гаразд, згадаємо другу тезу: якщо ворог не здається, його знищують. Це буде вже другою серією застосування і безпілотників, і дальньої зброї. Є ще деякі можливості, поки не будемо їх анонсувати, але російським військам вони дуже не сподобаються", - підкреслив він.

Український контрнаступ - сьогодні це варто знати

На початку червня українська влада підтвердила, що контрнаступ ЗСУ 2023 року розпочався. Збройні сили України, зокрема, рухаються вперед на півдні та сході нашої країни, звільнено ряд населених пунктів.

У Криму вже не раз лунали вибухи на ворожих об'єктах, у тому числі на аеродромах, складах. Крім того, вже не раз був серйозно пошкоджений Кримський міст.

Наприкінці липня керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав, що наші воїни скоро зайдуть на територію півострова.

Вас також можуть зацікавити новини: