Олександр Коваленко спрогнозував, коли РФ "світить" серйозна паливна криза / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває повномасштабна війна в Україні, під час якої удари по російських НПЗ (це нафтопереробні заводи) призводять до непоправних наслідків для РФ, які нагромаджуються, як снігова куля.

Якщо теперішня інтенсивність і результативність ударів безпілотниками-камікадзе по НПЗ супротивника не зменшиться, то "очікується серйозна паливна криза в Росії вже на початку цього літа", поділився прогнозом військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у матеріалі на obozrevatel.com. "Росія завжди хвалилася тим, що вона енергетична наддержава, але її козир виявився і її ахіллесовою п'ятою", - підкреслив експерт.

Коваленко додав, що метою української сторони є створення дефіциту паливно-мастильних матеріалів для ворожих підрозділів на такому рівні, щоб не було чим заправляти техніку, але спершу необхідно "розчавити" експорт і внутрішнього споживача країни-агресора. "Тільки після цього почнуться проблеми з ПММ для контингенту РОВ (російських окупаційних військ, - Ред.)", - зазначив аналітик.

Відео дня

Продовжується війна в Україні - останні новини онлайн варто прочитати

Після того, як росіяни здійснили повномасштабне вторгнення на українську землю рано вранці 24 лютого 2022 року, в РФ вже не раз лунали вибухи на різних важливих об'єктах. Зокрема, дрони-камікадзе успішно атакували НПЗ Росії.

Нагадаємо, у тому числі наприкінці січня поточного року повідомлялося про удар дронами по нафтопереробному заводу в Туапсе. Після атаки НПЗ зупинив перероблювання нафти. 

Пізніше - 12 березня, стало відомо, що у Нижегородській області у місті Кстово було атаковано один із найбільших у Росії НПЗ - Нижегородський, який належить компанії "Лукойл". За відомостями ЗМІ, унаслідок дронового удару, можливо, ліквідований віце-президент "Лукойлу" Віталій Робертус.

У середині березня агентство Bloomberg писало, що внаслідок атак дронами країна-агресор уже втратила 12% нафтопереробних потужностей.

Варто зазначити, що в Росії є приблизно 32 великих НПЗ і близько 80 дрібних, які мають різні рівні потужності. Найпотужніший у країні Омський НПЗ, на рік він може переробити 22 мільйони тонн нафти.

Вас також можуть зацікавити новини: