Мешканців Запорізької області просять виїхати з окупованих територій та зони бойових дій / фото hromadske.radio

Жителям Запорізької області наполегливо радять обов'язково найближчим часом виїхати з зони бойових дій, однак рішення про масову евакуацію прийматиметься виключно військовим командуванням.

Про це в ефірі національного інформаційного телемарафону сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

"Людям, які на окупованих територіях, ми радимо виїжджати. До третини з кожної території виїхало. Тим, хто знаходиться в зоні бойових дій, це Пологівський район та Василівський, ми рекомендуємо виїжджати в обов'язковому порядку. Там виїхало до 80% людей. Будь-які рішення про масову евакуацію будуть прийматись виключно разом військовим командуванням", - сказав він.

Відео дня

При цьому, за його словами, найбільш активні бойові дії зараз йдуть на Донеччині та Луганщині, а також у східних громадах Запорізької області.

"На місто Запоріжжя ми такої концентрації засобів не бачимо. Якщо тільки ми побачимо, що там концентрується достатньо сили для початку наступу, то будуть вжиті заходи, зокрема, і евакуація", - додав Старух.

Як писав УНІАН, раніше віце-прем'єр Ірина Верещук закликала жителів окупованих частин Херсонської області "виїжджати й вивозити рідних всіма доступними способами".

Днями мер окупованого міста Олешки Євген Рищук закликав мешканців тимчасово окупованої Херсонської області триматися подалі від скупчень ворожої техніки чи російських військ, оскільки "ЗСУ іде". 

Вас також можуть зацікавити новини: