Військовий запевнив, що відразу після ТЦК під Бахмут не відправлять/ Колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Командир мінометного взводу 3 окремої штурмової бригади Роман "Герич" Герасименко спростував російські фейки про те, що призовників після ТЦК відразу ж відправляють на фронт.

У проекті "Станція Краматорськ" він наголосив, що робота в армії є абсолютно для всіх - зварювальники, водії, кухарі, штабні працівники тощо. Тому фейки, які вкидають окупанти, про те, що якщо людина приходить до ТЦК, то одразу їде під Бахмут чи на іншу гарячу ділянку фронту, - не відповідають дійсності.

Також він закликав майбутніх мобілізованих займатися спортом і тренуватися.

Відео дня

"Фізуха – це, якщо може підтягнутися цивільна людина в цих умовах. Ну, можна, звичайно, якісь курси з медицини, піти в тир і навчитися стріляти. Але за фактом, фізуха – це база для цивільного", – сказав Герасименко.

Мобілізація в Україні

У вівторок, 30 січня, Кабмін передав до Ради оновлену версію законопроекту про мобілізацію. З-поміж іншого, документом визначається чіткий термін служби на період воєнного стану. 

Також законопроект передбачає, що після мобілізації всі громадяни проходять обов'язкову військову підготовку терміном у 2-3 місяці - тобто людина не може бути відправлена одразу на фронт.

Народна депутат Ірина Фріз повідомила, що законопроект про мобілізацію скоро можуть внести на розгляд у Верховну Раду. А у березні теоретично цей законопроект, якщо він пройде перше читання, може бути винесений в зал для розгляду його в цілому.

Вас також можуть зацікавити новини: