Експерт висловився, щ буде з відносинами України та РФ після війни / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, фото t.me/V_Zelenskiy_official, president.gov.ua

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що в майбутньому Україна та Росія перебуватимуть у стані "холодної війни". Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання, чи може Україна бути у стані "холодної війни".

"Ми будемо в ній. Ми не зможемо бути, навіть коли закінчиться "гаряча" стадія війни, я передрікаю, що це на роки й десятиліття. Ми не зможемо з Росією вийти на нормальний рівень відносин", - сказав експерт.

Мусієнко додав, що теоретично він уявляє, що Україна зможе жити без "гарячої" фази війни, протистояння та обміну ударами.

Відео дня

"Але ми будемо жити в готовності до того, що це може поновитися в якийсь період. І це так чи інакше буде та сама "холодна війна", допоки в Росії щось кардинально не зміниться", - зауважив він.

Що буде після закінчення війни - думка експерта

Раніше в інтерв’ю УНІАН голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко зазначив, що війна в Україні може йти як за гарним, так і за поганим сценарієм, одним з яких може стати наступ російських окупантів в той момент, коли Збройні сили України будуть виснажені.

Ще один сценарій, за його словами, "не дуже добрий", але не найгірший. Він, зауважує Фесенко, "дуже суперечливий, неоднозначний" - це припинення бойових дій на певній лінії фронту. За його словами, в разі цього сценарію ніякої мирної угоди не буде.

Експерт зауважив, що йдеться про те, що називають "корейським сценарієм". Фесенко зазначає, що наразі, "суто статистично", такий сценарій є найімовірнішим. Водночас він означатиме лише паузу у війні, коли кожна зі сторін може чекати на зміну ситуації на свою користь, тож війна може відновитися.

Фесенко також підкреслив, що затягування війни - це дуже поганий сценарій. Однак, на його думку, що сценарій заморожування війни не варто повністю виключати.

Вас також можуть зацікавити новини: