На Херсонщині ЗСУ знищили ворожий склад з боєприпасами

На Херсонщині Збройні сили України знищили склад російських окупантів з боєприпасами.

"Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 90 вогневих завдань по позиціях, логістичних об’єктах, місцях дислокації та техніці противника. В Скадовському районі Херсонщини знищено склад з боєприпасами. Інші втрати та пошкодження дорозвідуються", - повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, коментуючи обстановку станом на 12:00.

За словами Назарова, обстановка на півдні залишається напруженою. Противник продовжує вести оборону та намагається утримувати зайняті рубежі.

Відео дня

Протягом ночі окупанти наносили вогневе ураження по позиціях підрозділів ЗСУ та тилових районах з мирним населенням, застосовуючи ударні безпілотники, реактивні системи залпового вогню та важку артилерію.

Наразі угруповання окупаційного флоту в Чорному морі складається із 3 кораблів, серед яких жодного ракетоносія.

Ситуація на фронті: Херсонський напрямок

До 21 жовтня у Херсонській області ЗСУ звільнили понад 80 населених пунктів.

Аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що окупанти можуть перейти на лівий берег Дніпра і здати Херсон. 

"Адміністрацію" окупантів вже перемістили в Скадовськ. А в Херсоні зникають прапори РФ.

Водночас в оперативному командуванні "Південь" попередили, що росіяни можуть намагатися створити враження, що залишили населені пункти. 

Окупанти готуються до вуличних боїв і розміщують підрозділи в будинках жителів Херсона і найближчих населених пунктів, переодягається в цивільний одяг.  

Вас також можуть зацікавити новини: