Яка ситуація у Києві та області сьогодні? / фото УНІАН, Олександр Синиця

Незважаючи на звільнення Київської області та столиці від окупантів, загроза ракетних ударів РФ все ще зберігається.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається у Києві та області у понеділок, 2 травня:

21:52 У Києві зареєстровано 36 852 переселенці, які залишили будинки через повномасштабне російське вторгнення. Найбільше людей із Київської, Донецької та Чернігівської областей. Також найбільше переселенців зареєстровано в Дарницькому районі – 6102 особи, Дніпровському – 5833 особи та Оболонському – 4300. У Київській області зареєстровано понад 240 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Найбільше переселенців у Білоцерківському, Обухівському та Бориспільському районах — близько 150 тисяч людей. Серед них – люди похилого віку та діти.

Відео дня

21:06 У Василькові Київської області хочуть встановити пам'ятний знак на честь керамічного півника, що вцілів у шафці під час авіаудару Бородянкою і став символом незламності. Тому зараз місцева влада у пошуках творчих спеціалістів для створення монументально-декоративної скульптури.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

20:45 У Києві чули "вибух", але попередньо це було розмінування, не приліт.

20:40 Повідомляють про вибухи на правому березі Києва. Уточнюємо інформацію.

19:23 США передали Києву 80% виділених ним американських гаубиць. Понад 170 українських військових пройшли навчання щодо поводження з гаубицями США, ще понад 50 завершують підготовку, заявили Міноборони США.

18:50 У столиці працює тимчасовий притулок для тварин "Виставковий центр", створений зусиллями волонтерських організацій та міських служб. Сюди привозять тварин, які втратили господарів або загубились у Києві та населених пунктах Київської області – Ірпень, Бородянка, Гостомель тощо.

18:24 Бучанський кат: прокуратура встановила особу окупанта-вбивці, він розстрілював людей (фото).

18:08 РФ готується до провокацій, щоб звинуватити Україну у застосуванні біологічної зброї. У прикордонних з Україною областях Російської Федерації розпочали посилену підготовку до епідемії холери. Головне управління розвідки попереджає: можливі провокації з метою звинуватити Україну у використанні біологічної зброї. "Ймовірно, наприкінці травня - на початку червня керівництво РФ може вдатися до провокацій у прикордонних з Україною районах", - повідомляють розвідники.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

17:28 У Київській області, за даними поліції, виявили тіла 1202 цивільних, яких убили російські окупанти. 280 тіл станом на сьогодні залишаються непізнаними, сотні людей вважаються зниклими безвісти.

16:08 Активісти врятували кота, який сидів на сьомому поверсі зруйнованої багатоповерхівки в Бородянці на Київщині. Діставали тварину за допомогою спецтехніки з краном.

фото Eugene Kibets

15:51 Начальник поліції Київської області заявив, що з початку війни в регіоні знайшли 1202 тіла мирних жителів, які загинули від рук російських солдатів. Ще близько 300 людей зникли безвісти, додав Андрій Небітов.

15:15 Нову бронзову міні-скульптурку в столиці присвятять "Примарі Києва" (фото)

13:39 Ірпінь, поминальні вихідні. Скільки нових могил. І так по всій Україні.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

13:10 У місті Ірпінь російська армія пошкодила понад 70% будівель. Наразі до населеного пункту вже повернули водопостачання. Працюємо над відновленням електрики – окупанти знищили трансформаторні станції, тому світло доводиться відновлювати практично з нуля. ▪Робимо все можливе, щоб люди могли якнайшвидше повернутися у свої будинки до звичного життя.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

12:52 Знову за рибу гроші! Люди, як так? Не встиг москаль піти з Київщини, як почалося "генеральне прибирання" - знову горять відкриті території. Як повідомляє ДСНС, днями на Київщині в рази збільшилася кількість пожеж в екосистемах та на відкритих територіях: горять торф'яні поклади та сміття (вам що, подобається цим дихати?). Майте совість і пам'ятайте, що випалювання української землі – злочин, за який передбачено відповідальність.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

12:42 Ми вже забули, як це – писати про ДТП. Але їх ніхто, на жаль, не скасовував. Під Києвом п'яний і під кайфом депутат на BMW 7 на смерть збив подружжя, яке їхало на мопеді. Сиротами залишилося четверо дітей.

"У водія BMW у крові 1,81 проміле алкоголю та позитивний тест на наркотики", - пишуть ЗМІ.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

11:37 Київський ресторан Under Wonder готується наливати безкоштовне шампанське з нагоди смерті владіміра путіна. Так заклад хоче продовжити традицію вашингтонського ресторану "1203", який у 1953 пропонував гостям безкоштовний борщ з нагоди смерті Сталіна.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

11:30 З 3 травня пенсіонери Ірпеня зможуть отримати пенсію в районі БКЗ у відділенні Укрпошти по вулиці Миру, 10

11:10 Російські окупанти у Бучі відрубували людям голови та кінцівки – Володимир Зеленський в інтерв'ю австралійському телеканалу Nine Network.

10:49 На території Київської області відновили роботу 230 приміських та міжміських автобусних маршрутів загального користування, на яких задіяно близько 300 транспортних засобів. Також від сьогодні відновлять роботу три автобусні маршрути сполученням: "Гостомель – Київ", "Луб’янка – Київ", "Шибене – Київ". ️Пасажирськими перевезеннями забезпечені всі райони Київської області.

10:23 Біля Арсенальної запрацювали наземні переходи. ▪️ На перехресті біля Арсенальної площі запрацювали наземні переходи, повідомив киянин Сергій Пасюта.

9:32 У Бучі та Бородянці відкрилися відділення Укрпошти – повідомив гендиректор Ігор Смілянський.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

9:12 На відео український нацгвардієць, гранатометник Віталій, який захищає Україну в Київській області, зробив пропозицію руки та серця своїй коханій Олені прямо на бойовій позиції. Хай буде мир! І нехай наші військові повернуться до своїх родин.

07:02 На 7-му поверсі зруйнованого будинку у Бородянці помітили кота. Він "влаштувався" на повністю зруйнованому перекритті в картонній коробці.

Війна у Києві та області: головні новини за сьогодні, 2 травня

03:58 В офісі омбудсмена розповіли, що на території Бучанського району виявили яму з тілами трьох чоловіків, яких солдати російської федерації мордували, а потім жорстоко вбили. "Жертв катували тривалий проміжок часу, на кінцівках знайдено кульові поранення. На останок кожному із чоловіків стріляли у вухо".

Загалом на території Київщини слідчими оглянуто 1202 тіла цивільних громадян, які були вбиті російськими окупантами.

Нагадаємо, РФ почала повномасштабне вторгення до України вранці 24 лютого 2022 року. Під Києвом, зокрема у Бучі, окупанти вчиняли справжні звірства, розстрілюючи людей та гвалтуючи.

Вас також можуть зацікавити новини: