Поранено одного бійця / фото facebook.com/pressjfo.news

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли українські і позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

Читайте такожВранці бойовики з кулеметів обстрілювали Богданівку

Про це йжеться в ранковому зведенні прес-центру ООС. Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв наші позиції неподалік Богданівки та Невельського. Біля населених пунктів Березове і Новотроїцьке ворог застосував гранатомети різних систем, а поблизу Лебединського і Старогнатівки, окупанти, окрім гранатометів, використали ще й великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Проти українських захисників, які обороняють підступи до Авдіївки найманці відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Відео дня

"Для блокування злочинної діяльності підрозділи Об’єднаних сил давали противнику результативну відповідь", - зазначається в повідомленні.

Крім цього, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Луганського противник неодноразово вів вогонь по наших військовослужбовцях зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Міномети калібру 82 мм агресор застосував біля населених пунктів Гладосове і Новгородське, а на околицях Кримського окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

"Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", - зазначається в повідомленні.

Крім того, увечері з окупованого Первомайська збройні формування РФ цілеспрямовано обстріляли ділянку розведення № 2 Золоте зі станкових протитанкових гранатометів. 

На ділянках розведення №1 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

"З початку цієї доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік населеного пункту Авдіївка вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. За цю добу втрат серед українських захисників немає", - підсумували в прес-центрі.